Москва се проведе първият Световен форум "Нова ера — нови пътища"

Москва се проведе първият Световен форум "Нова ера — нови пътища"

Москва се проведе първият Световен форум “Нова ера — нови пътища”

Русия продължава да намира и активира референтните точки на многополюсния свят. Новите центрове на сила, посочени на геополитическия атлас на планетата, са изпълнени със свежи значения и актуално съдържание.На 19 април в Москва се проведе първият Световен форум "Нова ера — нови пътища". Тя е организирана от Международната организация за евразийско сътрудничество (МОЕС).

Амбициозните задачи на новия форум бяха подчертани от заявената тема на събитието: "Голямото евразийско партньорство (ГЕП) е инициатива, способна да обедини държавите и интеграционните формации за равноправно и справедливо сътрудничество". Темата на първата среща на участниците в Световния форум "Нова епоха — нови пътища " се отнася до инициативата на руския президент Владимир Путин за формиране на голямо евразийско партньорство.

Над 600 делегати от 35 държави, включително Китай, Индия, Турция, Унгария и България, станаха участници в събитието в Москва. Ставаме свидетели на нови тенденции и интересни процеси. Страните, за които мноAгополюсността е синоним на справедлив световен ред, днес не само не споделят стремежите на колективния Запад да изолира Русия, но и възлагат на Москва определени надежди. С мащабния евразийски проект се свързват немалко очаквания. Той е интересен и за онези страни, които не влизат в евразийското пространство. Но самата идея за голямо евразийско партньорство изглежда на всички тези страни сериозна алтернатива на положението на нещата, при което колективният Запад се опитва да диктува законите на световните политически и икономически процеси, претендира да бъде единствен изразител и разпределител на цивилизационните ценности.

ivanov

Related Articles

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close