Сергей Шойгу назова поправките в Конституцията на Руската Федерация своевремени и актуални

Сергей Шойгу назова поправките в Конституцията на Руската Федерация своевремени и актуални

Сергей Шойгу назова поправките в Конституцията на Руската Федерация своевремени и актуални

Поправките в Конституцията на Руската Федерация са съвременни, актуални и отчитат необходимостта от защита на историческата памет и руските граници. Това мнение изрази министъра на отбраната на Руската Федерация Сергей Шойгу по време на гласуването си в Подмосковието.

Шойгу отбеляза, че конституцията е главният и основен закон на страната и засяга живота на всеки гражданин."Конституцията от 1993 година по която ние днес живеем се е приемала в много сложен исторически период. През тези години много неща са се променили, както в нашата страна, така и около нея. Ето защо поправките, които са представени за гласуване безусловно са сериозни, актуални и своевремени" - каза министъра.

Той отбеляза, че голяма част от поправките в Конституцията на Руската Федерация са социално ориентирани и насочени към бъдещето устойчиво икономическо развитие на страната, ще повишат благосъстоянието и защитата на правата на гражданите. "Но не по-малко важни се явяват тези, които конституционно затвърждават защитата на суверенитета и териториалната цялостност на нашата държава, историческата истина и паметта за защитниците на Отечеството", - подчерта главата на военното ведомство.

По неговите думи поправките за защита на историческата памет е трябвало да бъдат приети много отдавна. "Аз говорех за това и 10 и 15 години назад. И предлагахме разни закони. Вие знаете за това, че в законите на много страни тази поправка е допустима, това касае и европейските страни", - поясни министъра.

Той назова много важна поправката за териториалната цялостност и непоклатимостта на руските граници. "Естествено, в условията, когато практически е завършената такава огромна работа по демаркацията на нашите граници, определянето на нашата територия, тя разбира се е важна", - подчерта главата на Министерството на отбраната.

 

http://vvesti.com/army/sergej-sojgu-nazval-popravki-v-konstituciu-rf-svoevremennymi-i-aktualnymi

ivanov

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close