Руски ветеран стартира в София акция #яСоветскийСолдат

Руски ветеран стартира в София акция #яСоветскийСолдат

Руски ветеран стартира в София акция #яСоветскийСолдат

Към флашмоба активно се присъединиха както граждани на Русия, така и граждани на други страни. Началото беше поставено от ветерана на Руската Федерация Вячесслав Калинин и от председателя на Сдружението на русофилите в България Младен Иванов.

София - Ветерански новини. Вячеслав Калинин - основателя на информационното агентство "Ветерански новини", член на Президиума "Офицерите на Русия", съветник на президента на Руският отдела на Международната полицейска асоциация от българската столица София се обърна към съотечествениците, които живеят в София, а също така и към посещаващите България граждани на Русия: "Аз се обръщам към всички руснаци, които пристигат в България и живеят тук: братя и сестри, отделете 10 минути, погледнете на мемориала, поставете цветя, почетете паметта на нашите деди! Ние сме хиляди!"

"Дайте да се борим за нашите! Не с думи, а с дела! Това на тях не е нужно, това е нужно на нас и на нашите деца! Трябва да се борим за истината!", - написа Вячеслав Калинин на своята страница във Фейсбук.

"От хиляди ручея се образува голяма река! Поставяйте цветя, побликувайте фотографии в социалните мрежи, поставяйте тагове  - #яРусскийСолдат и #яСоветскийСолдат", - подчерта ветерана.

Напомняме, че в рамките на своята визита делегацията на ветераните от Русия се срещна с представителите на Сдружението на русофилите в България, ветеранската организация "Бойна дружба" и с Българската секция на Международната полицейска асоциация.

В рамките на планираните срещи бяха поднесени цветя на паметника на Съветската армия в центъра на София, проведоха се редица кръгли маси, бяха организирани посещения в Музея на полицията на България и на други паметни места.

http://vvesti.com/veterans/russkij-veteran-zapustil-v-sofii-aktsiyu-yasovetskijsoldat

ivanov

Related Articles

1 Comments

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close