Путин и Медведев поздравиха България с Освобождението от османско робство

Путин и Медведев поздравиха България с Освобождението от османско робство

Путин и Медведев поздравиха България с Освобождението от османско робство

Руският лидер отбеляза, че безсмъртния подвиг на руските войници и българските опълченци завинаги ще остане в нашата памет.
Президента на Русия Владимир Путин и премиер-министъра Дмитрий Медведев поздравиха българските си колеги Бойко Борисов и Румен Радев. Поздравителните писма публикуваха от прес-службите на българския президент и от правителството на България.

— Приемете сърдечните ми поздравления по случай националния празник на Република България - Освобождението от османско робство. В паметта на нашите народи завинаги ще остане безсмъртния подвиг на руските войници и българските опълченци, които георически се сражаваха за свободата и независимостта на България, - отбеляза Путин.

Руският лидер изрази увереност в това, че общите исторически традиции, а също така и културната и духовна близост ще способстват за развитието на сътрудничеството между двете държави.

О своя страна Дмитрий Медведев подчерта, че "активната работа на правителствата на Русия и България ще помогне да се укрепи взаимодействието в търговско-икономическата и инвестиционната сфера". Той добави, че съвместните усилия ще създадат благоприятни условия за развитието на проекти в сферата на инфраструктурата, промишлеността, науката и културата.

Напомняме, че в България тази година се отбелязва 141-та годишнина от победата в Руско-руската война 1877-1878 г. и освобождението на България от османско робство.

https://life.ru/t/новости/1197739/putin_i_miedviediev_pozdravili_bolghariiu_s_dniom_osvobozhdieniia_ot_osmanskogho_igha

ivanov

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close