Предлагат да взривят паметника "Альоша". На кого в България пречи паметника на руския войн?

Предлагат да взривят паметника "Альоша". На кого в България пречи паметника на руския войн?

Предлагат да взривят паметника “Альоша”. На кого в България пречи паметника на руския войн?

София - Москва - Ветеранския вести. Министрите на външните работи на България и Русия, Сегей Лавров и Екатерина Захариева проведоха във вторник, 28 април телефонен разговор. По време на беседата си те засегнаха въпроса за статута на погребаните съветски войни в България, които са загинали по време на освобождението на Европа от нацистите по времето на Втората световна война. За това писа българското издание "Дневник".

Главите на външнополитическите ведомства на двете страни се договориха да продължат работата по укрепването на договорно-правовата база, която включва въпросите за социалното обеспечаване и статуса на войнските могили и мемориали. По мнението на официални лица от Русия темата е особено актуална през тази година - в навечерието на празнуването на 75-тата годишнина от победата на СССР и неговите съюзници по време на Втората световна война, се говори в материала.

Читатели на интернет-изданието бурно реагираха на публикуваната новина. Те нееднозначно се изказаха за съветските паметници и погребенията съветските войни на българска територия. В коментарите на портала един от ползвателите е предложил да бъде взривен паметника на съветския войник-освободител "Альоша", отбелязва канал 360tv.ru.

"Те ли са ги построили? С руски/съветски пари на нает/купен участък?" - е написал читател на DDR.

Източник на фотографията:  портал на интернет-изданието "Дневник".

Източник на фотографията:  портал на интернет-изданието "Дневник".

"Статуса им трябва да бъде анулиран, а всички руски паметници трябва да бъдат изхвърлени на бунището", - смята потребителя Happystory.

Редакцията на "Ветерански новини" (Ветеранские вести) не по слухове знае за отношението към съветските паметници в България. Заедно с такива негативни мнения в страната преобладават позитивните, които например ни псоделят българските ветерани по време на общите ни срещи и мероприятия. А много от тях открито и публично се включват в защитата на меморалите и местата на които са погребани съветските войни.

https://vvesti.com/politika/alesu-predlagaetsa-vzorvat-komu-v-bolgarii-mesaet-pamatnik-russkomu-voinu

ivanov

Related Articles

7 Comments

  1. Первая попытка сноса памятника «как символа советской оккупации» была предпринята пловдивским общинским советом в 1989 году. Однако жителями Пловдива были организованы мероприятия в защиту памятника, в том числе круглосуточные дежурства у «Алёши»; местные женщины сплели на шею «русскому солдату» из красных и белых нитей гигантскую мартеницу — символ здоровья и долголетия

  2. РАЗСТРЕЛ ЗА КОМУНИСТИТЕ и РУСОФИЛИТЕ
    май 4, 2020 at 00:42

    Ще го взривим и още как. Ако не държавата ние ще го взривим.

  3. Дойчо Люцканов
    май 4, 2020 at 21:43

    Много са мекеретата и предателите в България. Те ходят да се кланят на паметника на американските летци разрушили София и на паметника на Рейган. Съветската армия е преминала през България без да гръмне дори и една пушка.

  4. Ева-Мишел
    май 5, 2020 at 05:30

    Народ, който не помни миналото си, е осъден да го повтори ! Да не забавяме, че макар и да недолюбваме много напоследък руснаците като народ, именно те са допринесли най-много за победата над Хитлер и за края на Втората световна война.

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close