Появи се безплатно мобилно приложение за изучаване на руски език

Появи се безплатно мобилно приложение за изучаване на руски език

Появи се безплатно мобилно приложение за изучаване на руски език

Международната асоциация на преподавателите по руски език и литература (МАПРЕЛ) с подръжката на Министерството на просвещението на Руската Федерация създадоха безплатно мобилно приложение за изучаване на руски език като чуждестранен. Ресурса получи название «Talk2Russia»  (Говори с Русия), съобщава сайта на Руското общество на преподавателите по руски език и литература.

Платформата съдържа задачи и упражнения за различните нива на владеене на руски език. Достъпната форма на представянето на правилата и законите на езика позволява да се обучавате самостоятелно или да използвате ресурса в качеството на практическа помощ в системата за курсово обучение.

По думите на разработчиците приложението е предназначено преди всичко за младите чужденци и специалисти в различни сфери, които изучават руски език по работна необходимост. Посредством работата с ресурса учещия се ще научи много нови думи и изрази, постояно ще попълва лексическия си багаж.

Приложението включва три раздела. Въвеждащо-фонетичния курс дава възможност да се изучи самостоятелно руската азбука и да се запознаем с правилата за четене и произношение. Курса за елементарно ниво дава знания за лексиката и ни учи да съставяме граматически конструкции. Курса за основното ниво ни позволява да повишим езиковите си компетенции.

ivanov

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close