На 30 май в РКИЦ се състоя дискусионна кръгла маса «Съзидател»

На 30 май в РКИЦ се състоя дискусионна кръгла маса «Съзидател»

На 30 май в РКИЦ се състоя дискусионна кръгла маса «Съзидател»

Това е завършващ етап от международния проект «Информационно-културен обмен на идеи и проекти за установяване на устойчиви международни партньорства», с подръжката на Фонда за президентски грантове. Участниците в мероприятието, на което се събраха победителите на Фестивала и конкурса за студентски есета «Слово о Деле» от следните държави - Русия, България, Сърбия, Германия, Черна гора. Те бяха приветствани от ръководителя на представителството на Россотрудничество в България Ирина Живихина. Темата на есетата беше представена в различни категории, които се реализират в една от следните дейности на човека: творчество, наука, религия, историческо наследство.

Също сред гостите на кръглата маса бяха инициативни,  пълни с творчески идеи млади хора, участващи активно в проектите на Россотрудничество в България, в това число и председателя на Сдружението на русофилите в България Младен Иванов.

На кръглата маса участниците в проекта, експерти, победителите от конкурса представиха и обсъдиха перспективни практики в сферата на международните, междурегионалните и побратимени връзки, а също и условията за тяхното бъдещо развитие.

ivanov

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close