Музеите на Московския Кремъл

Музеите на Московския Кремъл

Музеите на Московския Кремъл

Московския Кремъл - сърцето на Москва, руска национална светиня и символ на руската държавност. Кремлевския хълм е главен музей и забележителност на Москва - пази историческата памет на много поколения, които са създали и съхранявали това безценно наследство. Признаването на неповторимостта и уникалността на паметниците в Московския Кремъл и тяхното изключително място в развитието на световната култура е станало причина за включването на архитектурния ансамбъл «Московски Кремъл и Червен площад» в списъка на ЮНЕСКО, като част от световното историческо-художествено наследство.

В комплекса на музея-заповедник «Московский Кремль» се намира голямо количество от исторически и архитектурни паметници. Особеното на този музей е че е разположен на територията на действащата политическа резиденция на президента на Руската Федерация. Работния кабинет на президента се намира в сградата на Сенатския дворец, който е построен по проект на М. Казаков.

През 1806 година Александър I подписва указ за «съхраняване на ценностите» в Оръжейната палата. Разположена в специално оборудвана зала, чийто автор е К. Тон, тя и днес е една от уникалните и най-големите колекции от произведения на оръжейното и бижутерното изкуство.

Сайт:  kreml.ru                      Телефон:  +7 (495) 695-41-46, +7 (495) 697-03-49

ivanov

Related Articles

1 Comments

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close