Медведев съобщи колко е стойността на нацоналния проект за демография

Медведев съобщи колко е стойността на нацоналния проект за демография

Медведев съобщи колко е стойността на нацоналния проект за демография

Разходите за реализация на националния проект по демография ще надхвърлят повече от 3,5 трлн. рубли (повече от 47 млрд. евро), заяви Медведев. Основната подръжка ще бъде за възрастните хора и за семействата с деца.

При разработката и реализацията на националния проект «Демография» е необходимо да се съсредоточим върху формирането на условия за активно дълголетие, заяви премиер-министъра Дмитрий Медведев на заседанието на президиума на Съвета към президента на Руската Федерация за сратегическо развитие и национални проекти.

«Преди всичко е необходима грижа за здравето на хората от старото поколение. Това означава, че всички възможни проблеми свързани със здравето трябва да бъдат откривани на ранните етапи от тяхното развитие. За това е задължително да бъдат увеличени мащабите на диспансеризация и диспансерното наблюдение. Във всеки регион е необходимо да се създадат гериатрически центрове за съхраняване на здравето на хората от старото поколение и разбира се, да се създаде система за социално обслужване и грижа за възрастните хора и тази система да бъде съвременна и удобна», - каза Медведев.

https://www.rbc.ru/economics/23/07/2018/5b55c8809a794743cf80be00

ivanov

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close