МВнР на Русия осъди България заради «шоуто» с изгонването на дипломатите

МВнР на Русия осъди България заради «шоуто» с изгонването на дипломатите

МВнР на Русия осъди България заради «шоуто» с изгонването на дипломатите

България направи шоу с изгонването на руските дипломати, заяви по време на брифинга си официалния говорител на МВнР на Русия Мария Захарова.

«Посолството на Русия беше уведомено след като тази информация беше публикувана в средствата за масова информация. Не бяха предоставени никакви материали, доказателства, основания, които да послужат за повод да се вземат такива решения или да се обвинят тези хора... Такова шоу беше изиграно», - каза Захарова.

По нейните думи Москва разглежда подобни действия като намерение да се прекъснат достигнатите договорености и «да се отрови атмосферата на дружба и взаимодействие, което е  взаимоизгодно и взаимноуважително».

«Ние оставаме за себе си правото на ответни действия. Цялата отговорност за безпричинните и провокативните действия носи българската страна», — подчерта Захарова.

По-рано беше съобщено, че двама руски дипломати са обявени от София за персони нон-грата заради подозрения в шпионска дейност и напуснаха България.

На 24 януари стана известно, че прокуратурата на България започна досъдебно производства по отношение на двама руски дипломати, които бяха обвинени в шпионаж след информация от ДАНС.

По-късно България официално обяви двамата дипломати за персони нон-грата.

https://russian.rt.com/world/news/713570-zaharova-vysylka-diplomatov

ivanov

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close