Захарова и Лавров се договориха да активизират енергийния диалог

Захарова и Лавров се договориха да активизират енергийния диалог

Захарова и Лавров се договориха да активизират енергийния диалог

Министъра на Външните работи на Русия Сергей Лавров проведе подробни преговори с българския си колега Екатерина Захариева, която се намира в Москва на работно посещение.

В началото на срещата Сергей Лавров отбеляза успехите в развитието на диалога между Русия и България и посочи, че той е придобил устойчивост и динамика. На преговорите, които продължиха малко по-малко от час и половина, главите на външнополитическите ведомства разгледаха въпроси свързани с двустранното сътрудничество, най-вече в  областта на енергетиката. Обсъдиха също така и взаимодействие в рамките на международните структури и обмениха мнения по редица международни проблеми.

Засилване на диалога

Визитата на Захариева стана първото посещение на министър на Външните работи на България в Москва от осем години насам. В самото начало на съвместната пресконференция Лавров съобщи, че преговорите двете страни са изразили задоволство от активизирането на политическия диалог. Той припомни, че тази година се състояха редица важни контакти, в това число и на високо равнище. Не е изключено, че скоро те ще продължат, тъй като в България очакват Сергей Лавров да посети страната. "Аз с удоволствие и признателност приемам тази покана", - каза той. Главата на МВНр на България от своя страна изрази надежда, че в скоро време може да определи графика на срещата през следващата година.

https://tass.ru/ekonomika/7027301

ivanov

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close