Главните заявления на Владимир Путин пред Федералното събрание на Руската Федерация

Главните заявления на Владимир Путин пред Федералното събрание на Руската Федерация

Главните заявления на Владимир Путин пред Федералното събрание на Руската Федерация

"Ваксинирайте се! Само така ние можем да бликираме тази смъртно опасна епидемия. Няма друг път. Другият път е по-лош - да преболедуваме. С трудно предсказуеми последствия".

"Русия е гостоприемна страна отворена за истински приятели. Веднага щом се подобри епидемичната обстановка ние обезателно ще отслабим тежките мерки и при нас отново ще пристигне голямо количество гости. Задачата е конкретна - да може дистанционно за 4 дни да се оформи електронна виза за посещение в Русия."

"През цялата ни история нашият народ е побеждавал благодарение на своето единство. Духовните и нравствени ценности, които другите страни са забравили, са ни направили по-силни. Русия винаги ще отстоява и защитава традиционните ценности, забравени в редица страни."

"По-голямата част от випускниците на училищата, около 60%, ще могат да се запишат за безплатно обучение в университетите. На практика няма друга държава в света с толкова широк свободен достъп до висшето образование, както в Русия. Сигурен съм, че младото поколение руснаци, руски учени ще се изявят напълно в нови значими изследователски проекти."

"В Русия остарелите норми и ненужните проверки бяха премахнати, каза Путин. Той призова за подобряване на бизнес климата в страната. В Русия трябва да е по-лесно да се построи завод, отколкото в другите страни."

"В съвременния свят, когато пазарът се променя всеки ден, възникват високи рискове за бизнеса. Нашата задача е да намалим рисковете за инвестиране на частните капитали, да създадем нови пазари и инвестиционни механизми."

"Русия има свои собствени интереси, които ние защитаваме и ще защитаваме в рамките на международното право, както правят другите държави по света. И ако някой отказва да разбере нещо толкова очевидно, не иска да води диалог, избира егоистичен и арогантен тон, Русия винаги ще намери начин да защити позицията си."

"Недружествените акции срещу Русия не спират. Изобщо без никаква причина засягат Русия. Ние се държим сдържано, скромно. Искаме да имаме добри отношения с участниците в международното общуване. Не искаме да изгаряме мостове. Но ако някой възприеме добрите ни намерения като слабост, тогава трябва да знае, че отговорът на Русия ще бъде симетричен, бърз и остър. Организаторите на всякакви провокации срещу Русия ще съжаляват така, както отдавна не са съжалявали за нищо."

"Русия за пореден път настоятелно предлага на своите партньори да обсъдят въпросите на стратегическото въоръжаване. Страните от ядрената петорка носят в това отношение специална отговорност. Русия последователно се застъпва за запазването и укрепването на стабилността в световните дела. Именно на основата на взаимното уважение изграждаме отношения с всички страни по света."

"Никой не знаеше с каква беда ни предстои да се сблъскаме. Но ние, гражданите на Русия, направихме и ще направим още много, за да спрем епидемията. Трябва да продължим напред. Очертахме националните цели за развитие. Ще направим всичко възможно, за да постигнем целите си. Ще вървим заедно, ще постигнем всички задачи, които сме си поставили."

"Русия се старае да съдейства за уреждането на конфликта в Сирия и установяването на диалог в Либия. Москва изигра своята роля в помиряването на страните в Карабах. Именно на основата на взаимното уважение изграждаме връзки с абсолютното мнозинство от световните държави в Азия, Латинска Америка, Африка и много европейски страни."

"Отговора на Русия ще бъде асиметричен, бърз и жесток! Ще съжаляват за направеното, така както никога не са съжалявали."

ivanov

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close