В СОФИЯ СЕ ПРОВЕДЕ ШЕСТИЯТ ВСЕМИРЕН МЛАДЕЖКИ ФОРУМ НА РУСКИТЕ СЪОТЕЧЕСТВЕНИЦИ

В СОФИЯ СЕ ПРОВЕДЕ ШЕСТИЯТ ВСЕМИРЕН МЛАДЕЖКИ ФОРУМ НА РУСКИТЕ СЪОТЕЧЕСТВЕНИЦИ

В СОФИЯ СЕ ПРОВЕДЕ ШЕСТИЯТ ВСЕМИРЕН МЛАДЕЖКИ ФОРУМ НА РУСКИТЕ СЪОТЕЧЕСТВЕНИЦИ

От 17 до 21 септември в София се проведе Шестият Всемирен младежки форум на руските съотечественици - най-мащабното в днешно време международно мероприятие насочено към обединяване на представителите на рускоезичните диаспори от целия свят, като практически през тази годи участие взеха представители от практически всички европейски държави на възраст от 18 до 40 години. Във форума участие взеха повече от 130 човека от 25 държави.

Мероприятията се проведоха под формата на пленарни заседания, кръгли маси, работни секции. Младежите активно споделяха своят опит, предлагаха нови и обсъждаха съвместни проекти.

Едно от ключевите събитя във Форума стана традиционното възлагане на цвета на паметника на Съветската Армия в София.

Младежите почетоха паметта на героите и през този ден актьорите от Камерния театър в София представиха на участниците спектакъла "Ехото на войната", който е посветен на представителите на културата, които са участвали във Великата Отечествена война.

"Аз получих възможност да представя своята презентация на тема съхранение на историческата памет в България. Представих пред аудиторията тези исторически събития, които трябва да ни обединяват като държави и като народи. Най-голямо впечатление беше за мен това, че успях да се запозная с много единомишленици от практически всички държави в Европа. В бъдеще ние ще можем да си съдействаме по направлението за съхраняване на историческата памет."

Младен Иванов, председател на "Сдружение на русофилите в България".

"Това е най-добрият форум на който съм участвала!", - сподели в своят видео-отзив представителката от Швеция Светлана Карлсон.

И наистина, когато на една площадка са събрани едни от най-ярките представители на младежките движения, висококвалифицирани експерти и организатори, които влагат цялата си душа, то резултатите са не просто високи, а най-виско ниво!

ivanov

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close