В София почетоха паметта на войните от Съветската армия

В София почетоха паметта на войните от Съветската армия

В София почетоха паметта на войните от Съветската армия

В навечерието на държавния празник на Русия - Деня на защитника на Отечеството в София се проведе тържествена церемония с поднасяне на венци и цветя на монументите издигнати в памет на загиналите войници от Съветската армия.

Цветя и венци бяха поднесени на пметника на Съветската Армия и на монумента на Паметника-костница в кв. Лозенец. В церемонията участваха Посланика на Руската Федерация в България Анатолий Макаров, директора на Россътрудничество в България Олга Широкова, Посланика на Сърбия Владимир Чургус, Посланика на Беларус Александър Лукашевич, Посланика на Казахстан Темиртай Избастин, Посланика на Палестина Ахмед Ал-Мадбух, а също така и представители от посолствата на Армения, Босна и Херцеговина, Венецуела, Виетнам, Китай, Куба, Генералния консул на Руската Федерация в гр. Русе Андрей Громов, директора на Дома на Москва в София Борис Громов, членове на български обществени организации: Председателя на Сдружението на русофилите в България Младен Иванов, членове на Национално движение русофили, софийския мотоклуб "Нощни вълци", Съюз на българските журналисти, фонд "Устойчиво развитие на България", форум "България-Русия", сътрудници от Посолството на Русия и търговското представителство на Русия, представители на Россътрудничества, ученици от училището към Посолството на Руската Федерация в България, жители на гр. София.

Пред монумента на братската могила настоятеля на Подворието на Руската Православна църква в София архимандрит Васиан отслужи панахида за загиналите войни.

ivanov

Related Articles

1 Comments

  1. городах страны. В Пловдиве люди с портретами своих родственников, сражавшихся с фашистами, идут к Алёше памятнику советскому Памятник жители Пловдива задумали ровно 70 лет назад, в День Победы в 1948 году. Строили на деньги народа почти десять лет. Болгарский скульптор Родославов высек лицо Алёши из гранита по фотографии

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close