В рамките на проекта #ПочтаПобеды в редакцията на RT пристигна писмо от Лайпциг

В рамките на проекта #ПочтаПобеды в редакцията на RT пристигна писмо от Лайпциг

В рамките на проекта #ПочтаПобеды в редакцията на RT пристигна писмо от Лайпциг

В рамките на проекта на на RT #ПочтаПобеды Инес Йанашк от Лайпциг изпрати писмо до ветерана Спартак Сичев, който е участвал в кръвопролитните боеве около Ржев, освобождавал е Киев, щурмувал е Берлин и се е подписал на Райхстага.

"Скъпи Спартак Андреевич! Прочетох вашата история в интернет и тя много ме впечатли. Огромно благодаря за това, че с такава смелост и риск за живота си сте освободили моята Родина. Аз се радвам, че вие успешно сте преодолели трудностите от тези години", - пише жената.

От расказите на на свекървата на Йанашк тя много е узнала за последните дни на войната в Берлин.

"По-голямата и братовчедка е скрила в мазето ранен съветски офицер и се е грижила за него. Нея самата като дете са я спасили от горящия и дом съветските войници. Тези войници ежеднвено са я посещавали във временното убежище и са снабдявали гладните деца с хляб", - разказала автора на писмото.

Тя отбелязва, че днес в Германия е необходимо да се борят за това никога повече да не започва подобна война.

"Аз не мога да разбера цялата тази антируска политика. Аз израснах във времената на германо-съветската дружба и тя ме съпровожда през целия ми живот", - разказва жената.

По думите на Йанашк в училище много години си е писала с момиче от Ленинград, но е загубила връзка с нея по време на "смутните времена".

"Много ми липсва. Желая ви здрави и всичко най-хубаво в 75-годишния юбилей на Победата!" - завършва автора на писмото.

В проекта #ПочтаПобеды са събрани историите на тези, които са преживяли блокадата на Ленинград, подписали са се на стените на Райхстага, криели са избягали от концлагерите съветски солдати.

С помощта на проекта #ПочтаПобеды всеки може да напише писма до ветераните, техните истории за войната и победата и те ще бъдат разсказани през следващите месеци.

Изпратените в редакцията на телеканала писма ще бъдат предадени на ветераните.

https://russian.rt.com/russia/news/743277-pochta-pobedy-leipcig

ivanov

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close