В България се проведе акцията "Този паметник се охранява от Конституцията на Руската Федерация!"

В България се проведе акцията "Този паметник се охранява от Конституцията на Руската Федерация!"

В България се проведе акцията “Този паметник се охранява от Конституцията на Руската Федерация!”

По целия свят стартира акция за съхранение на паметниците на защитниците на Отечеството във Великата Отечествена война.
Активистите на тази акция решиха да привлекат вниманието към важността на поправките в Конституцията на Руската Федерация. В различни градове на Русия добороволците поставиха табелки с надпис: "Този паметник се охранява от Конституцията!".

Табелки бяха поставени на паметниците на защитниците на Отечеството, писателите, военачалниците и държавните дейци в Хабаровск, Вологда, Красноярск, Нижний Новогород, Санкт-Петербург, Оренбург и в други градове. Акцията беше подкрепена в Мексико, Индия, България, Сърбия, страните от ОНД.

Активисти от Сдружението на русофилите в България решиха да вземат участие в тази акция и по този начин да запознаят българската общественост с важността на поправките в Конституцията на Руската Федерация.

Напомняме, че 72,92% от гласувалите граждани на Русия одобриха промените в основния закон на страната. В Конституцията бяха внесени изменения за защита на историческата памет. В частност,  в част 3 от член 67.1 се гарантира защитата на историческата истина.

ivanov

Related Articles

2 Comments

  1. септември 13, 2020 at 14:16

    АЭС Белене, Алма тур, Болгария, Болгарский Лувр, Бургас, Вазовски Машиностроителни Заводи, Европейская комиссия, Евросоюз, Кирсан Илюмджинов, Китай, Новости_Болгарии, Олимпиада, Петрол, Филипп Киркоров, Южный поток, газ, гражданство, евро, еврозона, наркотики, недвижимость в Болгарии, пляж, раскопки, российские туристы Для Польши ста лет как не бывало..Всё их бла,бла,бла из двадцатых прошлого века-на какой то медицинский синдром тянет..

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close